Kontrolisanje autobusa i vozača pred polazak na ekskurzije

Beograd -- Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je novu akciju - kontrolisanje autobusa i vozača pred polazak na đačke ekskurzije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Freeimages.com
Foto: Freeimages.com

Zaštita bezbednosti dece je prioritet i osnovni cilj kontrola, koja će se obavljati tokom maja i juna. Kontrole će biti veoma restriktivne i po cenu otkazivanja ekskurzije neće se dozvoliti da se krene na put, ukoliko autobusi i vozači ne budu ispunjavali sve propisane uslove, navodi se u saospstenju Auto-moto saveza Srbije.

Direktori škola su dužni da najkasnije 48 sati pre otpočinjanja ekskurzije, obaveste nadležnu organizacionu jedinicu Ministarstva unutrašnjih poslova o prevozniku, mestu i vremenu polaska, broju autobusa, kako bi policijski službenici saobraćajne policije mogli da realizuju kontrolu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Uprave saobraćajne policije, u okviru obeležavanja Četvrte svetske nedelje bezbednosti saobraćaja na putevima, tokom ove sednice, do 14. maja, sprovodiće pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila.

Četvrta svetska nedelja bezbednosti saobraćaja na putevima, koja se sporovodi pod okrljem Ujedinjenih nacija, ove godine obeležava se pod sloganom "Uspori i sačuvaj živote" i usmerena je ka podizanju svesti građana da je neprilagođena brzina jedan od ključnih uzroka saobraćajnih nezgoda sa poginulim i povređenim licima.

Pored toga,ovog meseca, Uprava Saobraćajne policije sprovodiće i akciju "Blic maraton", tokom koje će 24 sata neprekidno biti angažovani svi raspoloživi uređaji za merenje brzine kretanja.

Saobraćajna policija će tokom akcije, na predloženim loakcijama ( podatke o lokacijama građani mogu slati ove nedel?e na adresu usp@mup.gov.rs ) meriti brzinu ručnim radarima i uređajima za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije "presretačima". Kontrola brzine kretanja će se obavl?ati i bez zaustavljanja vozila na mestu izvršenja prekršaja, navodi AMS S u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 143 idi na stranu