"Samoubistvo izvršio otac jednog člana radnog tela RIK"

Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević kaže da su na sednici RIK-a o jednom tragičnom događaju izrečene neproverene i paušalne informacije koje su mediji preneli.

Izvor: Beta
Podeli
Thinkstock
Thinkstock

On je saopštio da samoubistvo nije izvršio član radnog tela RIK-a u Lazarevcu, kako su objavili pojedini mediji, već otac tog člana radnog tela.

Dimitrijević je, na kraju sednice RIK-a koja je trajala pet sati, rekao da su mediji samo preneli ono što je na sednici RIK-a rečeno i preporučio članovima komisije da ne iznose neproverene informacije, kao ni paušalne stavove.

Članica RIK-a i jedna od koordinatora radnog tela RIK-a za Beograd Darija Šajin je ranije danas na sednici saopštila da je dobila informaciju da je izvršio samoubistvo predsednik jednog biračkog odbora u Lazarevcu, u čijoj kući se nalazi izborni materijal.

Dimitrijević je rekao da se dogodila porodična tragedija, ali da nije u pitanju predsednik biračkog odobra u Lazarevcu, već da je samoubistvo izvršio otac člana Radnog tela RIK-a za Lazarevac. On je kazao da na sednicama RIK ne treba stvari politizovati niti stvarati haos.

Darija Šajin je rekla da joj nije bila namera da izazove haos niti da politizuje izborni proces, kao i da nije imala loše namere već samo nameru da informiše članove RIK-a o informaciji koja joj je preneta. Ona je zamolila Dimitrijevića da članovima RIK-a "kanališe tačne informacije".

Član RIK-a Ivan Ninić rekao je da je problem nastao zbog nedostatka informacija koje članovi RIK-a treba da dobijaju i istakao da je problem to što čak ni zamenica predsednika RIK Željka Radeta, koja je jedan od koordinatora za Beograd, nije znala šta se dešava u njenom okrugu.

Na sednici se ponovo povela polemika i o hapšenju, odnosno privođenju predsednika Opštinske uprave Lazarevca i koordinatora Radnog tela RIK za Lazarevac Mihajla Gajića, zato što je navodno, kako je ranije navedeno, uništio dva glasačka listića tokom primopredaje izbornog materijala.

Predstavnici opozicije su negodovali što nisu dobili informacije o dešavanjima u tom mestu ni dva dana nakon incidenta. Dimitrijević je rekao da je o incidentu informisan telefonom i da je naložio da se napravi zapisnik o tome da li je i šta je uništeno od biračkog materijala u Lazarevcu.

strana 1 od 274 idi na stranu