Vlada: Upozoravamo, "Brezovica" vlasništvo Srbije

Beograd -- Vlada Srbije je upozorila potencijalne investitore da je Ski centar “Brezovica“ na teritoriji AP Kosovo i Metohija u vlasništvu Republike Srbije.

Izvor: B92
Podeli

Vlada je na vanrednoj sednici utvrdila Zaključak kojim je usvojen tekst oglasa i navedeno je da je odluka o eksproprijaciji ovog kompleksa, koju su donele kosovske institucije, protivzakonita.

“Premijer Vučić je, predsedavajući vanrednom sednicom Vlade, naglasio da je situacija na Kosovu i Metohiji veoma složena i da iziskuje dodatne napore svih članova Vlade u cilju zaštite interesa Srbije i srpskog naroda“, navodi se u saopštenju.

Srbi u Sirinićkoj župi zabrinuti su zbog plana privatizacije kojim je predviđeno rušenje postojećeg ski-centra kojim oni rukovode i u kome je zaposleno oko dve stotine Srba. Od opštinskih vlasti u Štrpcu i Vlade Srbije traže da se obustavi privatizacija.

Pored rušenja ski-centra, privatizacijom Brezovice Vlada Kosova najavila je eksproprijaciju više od tri hiljade hektara zemlje koja je u vlasništvu Srba. Radnici Ski-centra i meštani Sirinićke župe pokrenuli su potpisivanje peticije za obustavu privatizacije.

Specijalne snage kosovske policije u sredu su uhapsile sve radnike srpske nacionalnosti u NP "Šara" na Brezovici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 81 idi na stranu