Pjongjang: Odustanite od vojnih vežbi ili napadamo

Pjongjang -- Severna Koreja ponovo preti SAD i zahteva da se okončaju vojne vežbe SAD-a u Južnoj Koreji, prenosi “Raša tudej“.

Izvor: B92
Podeli

Kako je naveo Pjongjang, ako SAD ne ispuni uslove, biće spremni da iskoriste svoje najnovije oružje, koje je još “nepoznato svetu“.

Vežbe će se održati u ponedeljak, a one su postale jedan od najvažnijih godišnjih događaja za SAD, Južnu Koreju i druge saveznike.

Vojne vežbe “Ulči-Fridom Gardijan“, služe za “zaštitu regiona i zadržavanje stabilnosti na Korejskom poluostrvu“.

Kao što je slučaj bio u prošlosti, Severna Koreja je ponovo pokazala nezadovoljstvo, ali ove godine njihov govor jeste usmeren ka jačim pretnjama, navodi “Raša tudej“.

“Vojska i narod Demokratske Narodne Republike Koreje nisu više ono što su bili u prošlosti kada su SAD-u morali da se suprotstave puškama. Severna Koreja je nepobediva sila sa najnovijim ofanzivnim i defanzivnim merama koje su svetu nepoznate. Zajedničke vojne vežbe su najjači vojni otpor sa kojim će se DNR Koreja nositi“, navodi se u saopštenju vlasti Pjongjanga.

Nacionalna televizijska stanica u Severnoj Koreji je pokušala ljudima da prikaže da je vojska sada u mnogo boljoj poziciji da se suprotstavi pretnjama SAD-a i saveznika.

U izveštajima medija iz Severne Koreje čak se tvrdi da je Pjongjang spreman da napadne Vašington na američkom tlu.

“Ako SAD želi da njihova zemlja bude bezbedna, onda vojne vežbe treba da zaustave odmah“, saopšteno je na nacionalnoj televiziji.

Vašington je ignorisao komentare Pjongjanga, bivši američki general je naveo da severnokorejski lider Kim Džong-un samo želi pažnju međunarodne zajednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 494 idi na stranu