Otvoren Dom za stare u N.Pazaru

Novi Pazar -- Ministri Aleksandar Vulin i Rasim Ljajić otvorili su novu Ustanovu za smeštaj odraslih i starih lica u Novom Pazaru.

Izvor: Tanjug
Podeli

U objekat je uloženo 300 miliona dinara, koje je obezbedila Vlada Srbije, kao i dodatnih 18 miliona dinara za izgradnju okolne infrastrukture, dok je jedan deo tih sredstava, od oko 6,2 miliona dinaram, obezbedilo Ministarstvo rada.

Vulin je rekao da ova vlada nije započela izgradnju Ustanove niti pomogla da se objekat završi, ali da je Ministarstvo prepoznalo potrebu da se izgradnja okonča i da to govori o drugačijoj politici vlade.

"Verujem da to treba da bude primer i za buduće vlade i za buduće generacije da ne rušimo ono što je građeno pre nas, već da cenimo i završimo ono što je započeto. Da se zahvalimo svakom ko je nešto dobro učinio i da pokušamo da nadmašimo to dobro", rekao je Vulin.

Vulin je dodao da je važno da se pomogne onima kojima je potrebno i da bi se Ministarstvo rada, da se on pita, zvalo Ministarstvo za ljude.

"Mi o ljudima brinemo i o tome kako je čoveku. Ovo je način na koji brinemo o ljudima i možete biti ponosni na svoju vladu. Svaki deo Srbije mora da bude, i nama jeste pođednako drag i važan i biće pođednako razvijen, to nam je cilj", poručio je Vulin.

Ministar Ljajić je istakao da je otvaranje Ustanove kraj procesa koji je započeo 2006. godine, kada se prvi put pojavila ideja za izgrađnu Gerontološkog centra u Novom Pazaru.

"Ovaj grandiozni objekat govori o veličini dela koje smo napravili. Posle više od osam godina završavamo ovaj projkat iako smo imali puno problema i pravnih i finansijskih", rekao je Ljajić i zahvalio se vladi, Ministarstvu rada, ali i donatorima koji su pomogli da se nabavi oprema.

Ministar je rekao da dom ima "idealne" uslove za prijem starih i dodao da postoji veliko interesovanje za smeštaj u Domu ne samo iz Novog Pazara već iz celog regiona.

"Očekujem da svi koji rade pruže najkvalitetniju moguću uslugu onima kojima je pomoć potrebna zbog starosti, bolesti, inavidnosti...", istakao je Ljajić.

Ljajić je najavio i da će se nastaviti sa infrastrukturnim projektima u tom delu zemlje.

"Novi Pazar mora da bude velegrad i to će i biti", popručio je Ljajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 270 idi na stranu