Pajtić:DS jedina alternativa vlasti

Loznica -- DS je u ovom trenutku jedina alternativa vlasti, i mora biti aktivnija nego ikada, poručio je Bojan Pajtić, lider demokrata.

Izvor: Beta
Podeli

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić poručio je da ova stranka mora biti aktivnija nego ikada u situaciji kada je "medijska blokada veća nego 1990-ih" i kada se "koriste instrumenti države za obračun sa opozicijom".

"Nemoguće je zamisliti vladavinu prava, kada je 76 članova DS bilo u pritvoru, a postoji samo jedan sudski proceš i manje od pet optužnica. Onda je očigledno da je veliki broj tih ljudi pritvoren na pravdi Boga, samo zato što su članovi DS-a. Moramo zato biti aktivniji nego ikada i da ljudima u neposrednom razgovoru predočimo da je DS itekako živa i snažna", izjavio je Pajtić u intervjuu nedeljniku Lozničke novosti.

On je ocenio da je DS u ovom trenutku jedina alternativa vlasti, jer se radi o stranci sa "velikom infrastrukturom u celoj zemlji", čiji bi kadrovi "na bolji i kvalitetniji način" vodili Srbiju od aktuelnih predstavnika republičke vlasti.

Pajtić je kritikovao odluku Vlade o smanjenju penzija i plata, ukazujući da se time nanosi snažan udarac srednjem sloju ljudi.

"Smanjenje plata i penzija predstavlja dalje obrušavanje njihovog standarda, ali će posledice ovakve odluke trpeti i privreda i poljopivreda, zbog manjeg prometa i korišćenja njihovih usluga od strane osiromašenih građana, što će proizvesti negativne efekte na budžet zemlje", pojasnio je Pajtić.

Prema njegovim rečima, DS ima puno pravo da o tome govori, jer prethodna vlada nikada nije smanjivala ni plate ni penzije u javnom sektoru.

Napomenuo je da su prvi put nominalno smanjene plate i da se smanjuje kupovna moć građana, koja je "od 2000. naovamo uglavnom rasla".

Lider demokrata Bojan Pajtić je u sredu boravio u Loznici, u okviru akcije "Buđenje Srbije" koju je DS pokrenula pre tri meseca, kako bi građanima pojasnila političku poziciju stranke i situaciju u kojoj se Srbija trenutno nalazi.

Lider DS sastao se sa stranačkim kolegama iz Gradskog odbora, a posetio je i Jadransku Lešnicu, gde je razgovarao sa meštanima i simpatizerima stranke o problemima sa kojima se suočavaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 232 idi na stranu