Bez dozvole nema BG taksi tablica

Beograd -- Problem divljih taksista biće uskoro rešen, a taksisti koji nemaju dozvolu za taksiranje u glavnom gradu neće moći da dobiju beogradske taksi tablice.

Izvor: Beta
Podeli

Najavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Vesić je podsetio da je formirana radna grupa koja već radi na rešenju tog problema i na čijem je čelu.

"Našli smo rešenje sa MUP-om da oni taksisti koji nemaju dozvolu za taksiranje na teritoriji Beograda neće moći da dobiju beogradske taksi tablice. To će smanjiti broj divljih taksi vozila, a najbolja mera koju primenjujemo je oduzimanje vozila", rekao je Vesić, a prenela Informativna služba grada Beograda.

"Povećan broj komunalnih policajaca, inspektora i bolja saradnja sa MUP-om, to je sve što je dogovoreno što će nam pomoći da rešimo problem taksista", kazao je Vesić.

On je dodao da je jedna od prvih dogovorenih mera da se izmeni pravilnik koji uređuje kako treba da izgledaju vozila i da na svakom vozilu bude vidno označena nalepnica sa osnovnim pravima putnika i pravima vozača.

"U vozilima će stajati i broj info-telefona, koji je otvoren u gradu, koji će putnik moći iz taksija da pozove ako sumnja na neku nepravilnost i da odmah dođe policija i na licu mesta reši problem", naveo je Vesić.

On je naglasio da Grad ima dobru saradnju sa taksi udruženjima.

"Cilj je da u narednih nekoliko godina imamo rešen problem taksiranja u smislu da imamo vozila koja će biti unificirana, koja će imati klimu, gde će taksisti imati osnovna znanja stranog jezika, gde će se primati platne kartice i gde ćemo mi preko taksimetra imati mogućnost da znamo gde se nalazi koji taksista", rekao je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 270 idi na stranu