Pastor: U toku raspodela feuda

Beograd -- Ištvan Pastor kaže da nije hteo da učestvuje u rekonstrukciji pokrajinske vlade, "da ne bi neko stekao utisak da je i on "navatan", potkupljen ili kupljen".

Izvor: Tanjug
Podeli

Predsednik Skupštine Vojvodine i Saveza vojvodjanskih Mađara je posle višednevnog ćutanja objasnio razloge zašto nije podržao rekonstrukciju pokrajinske Vlade: "Priče o korenitoj rekonstrukciji, suštinskim promenama u načinu funkcionisanja, naprosto su se izjalovile, ništa od toga nema. Sve se svelo na to koji će feud kome pripasti".

On je u intervjuu za NIN istakao da to "nije bila bitka između demokrata i naprednjaka, nego unutar DS, ko je gde, ko će doći, ko neće doći, ko će izostati".

Pastor je naglasio da su posle rekonstrukcije odnosi u vladajućoj koaliciji u Vojvodini "još komplikovaniji" i da je sad na potezu lider DS i predsednik vojvođanske vlade.

"Od Bojana Pajtića očekujem da donese odluku šta će biti sa našim partnerskim odnosom, hoće li dodatno rekonstruisati pokrajinsku vladu ili pokrenuti proceduru za moju smenu. Mi smo spremni da budemo i opozicija. Možda ćemo i biti", kaže Pastor i priznaje da nema nikakvu komunikaciju sa liderom LSDV Nenadom Čankom.

Za razliku od SNS, koalicionim partnerom na republičkom nivou, predsednik Skupštine Vojvodine smatra da bi vanredni pokrajinski izbori bili "fatalno rešenje, ne samo za Vojvodinu, nego i za Srbiju".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 211 idi na stranu