SAD: Moskva da ne krši sporazum

SAD upozorile proruske snage i vlasti u Moskvi da ne pokušavaju da zauzmu još veću teritoriju u Ukrajini, rekavši da bi to bilo grubo kršenje mirovnih sporazuma

Izvor: Tanjug

Utorak, 04.11.2014.

22:23

Default images

"Svaki pokušaj da se zauzme veći deo Ukrajine, predstavljao bi još jedno kršenje ukrajinskog suvereniteta i teritorijalnog integriteta, kao i sporazuma iz Minska, koji su potpisali Rusija, Ukrajina i separatisti", rekla je portparolka Bele kuće Džen Psaki.

"Put povratka ka mirovnom procesu je moguć samo ako Rusija i njeni saveznici u potpunosti ispune svoje obaveze", sadržane u sporazumu o prekudu vatre, potpisanom 5. septembra u beloruskoj prestonici, Minsku, dodala je ona.

Psaki je, takodje, osudila nove napade proruskih snaga u Marijupolju i okolini aerodroma u Donjecku i još jednom pozvala "Rusiju i njene saveznike" da povuku svu svoju vojsku i opremu iz Ukrajine i dozvole posmatračkim misijama da udju u tu zemlju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: