"Srbija neće tolerisati terorizam"

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da je žandarm Stevan Sinđelić ubijen kod Merdara u terorističkom napadu.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

Stefanović je naredio posle pogibije žandarma u Kopnenoj zoni bezbednosti kod Kuršumlije, da se tamo pošalju "snažne policijske snage" koje će zaštititi stanovništvo i vitalne interese Srbije.

"Republika Srbija neće tolerisati terorističke napade na svojoj teritoriji i policija će najoštrije odgovoriti na svaki napad. Zahtevaćemo da se počinioci terorističkog akta pronađu i najoštrije kazne", naveo je Stefanović.

Ministar je izrazio saučešće porodici Stevana Sinđelića, a to je učinio i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

"Draga porodice Sinđelić, budite ponosni na svog sina i supruga, na svog hrabrog oca koga će građani pamtiti kao časnog policajca, a njegovi drugovi kao hrabrog kolegu i dobrog prijatelja", navedeno je u telegramu saučešća.

Kako je ranije saopšteno iz MUP-a Srbije, žandarm koji je teško ranjen jutros u napadu više nepoznatih Albanaca, umro je na VMA u Beogradu.

U saopštenju se navodi da je više osoba albanske nacionalnosti pucalo na pripadnike Žandarmerije koji su obezbeđivali mesto uviđaja.

U sredu je patrola policije iz Kuršumlije prilikom obilaska terena zatekla više Albanaca koji su sekli šumu kod sela Orlovac, u razmeni vatre jedan Albanac je ranjen, a njegovo stanje je stabilno i treba da bude operisan u niškom Kliničkom centru.

Reagovala je i Vojska Srbije, koja će u saradnji sa KFOR-om pojačati svoje patrole na administrativnoj granici s Kosovom i Metohijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 316 idi na stranu