Hamas upozorava Izrael

Svaka izraelska akcija kažnjavanja Hamasa za navodno ubistvo trojice tinejdžera "otvoriće vrata pakla," upozorio je taj islamistički pokret.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 30.06.2014.

21:30

Default images

"Ako okupatori pokrenu eskalaciju ili rat otvoriće vrata pakla na sebe," izjavio je portparol Hamasa Sami Abu Zuhri za AFP.

Ovo upozorenje usledilo je nakon što je Izrael potvrdio da su nadjena tela tri učenika verske skole koji su nestali dok su stopirali na Zapadnoj obali 12. juna.

Njihova tela su nadjena u polju kraj Halhula, nedaleko od meste gde su poslednji put vidjeni, naveli su mediji. Izrael je više puta optužio Hamas za otmicu mladića, od kojih su dvojica maloletnici i pokrenuo ne samo potragu, već i obračun s hamasovcima.

Hamas je odbacio izraelske optužbe da stoji iza otmice kao "glupe" i Abu Zuhri je optužio Izrael da fabrikuje otmicu kao izgovor da se obračuna s islamističkim pokretom.

"Nestanak i ubistvo tri Izraelca su zasnovani samo na izraelskoj pričci i okupacija pokušava da iskoristi tu priču da opravda veliki rat protiv našeg naroda, protiv otpora i protiv Hamasa", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: