Osnovan sajt Cenzolovka

Beograd -- Fondacija Slavko Ćuruvija pokrenula je sajt Cenzolovka koji će biti namenjen informisanju javnosti o svim pitanjima od značaja za slobodu medija u Srbiji.

Izvor: Beta
Podeli

"Svrha Cenzolovke je da na odgovoran, argumentovan i otvoren način doprinese održanju te debate i da u nju uključi što veći broj medijskih profesionalaca, nezavisnih stručnjaka, predstavnika vlasti, ali i običnih građana. Verujemo da je stepen dostignutih sloboda medija u bilo kojem, pa i u našem društvu, direktno zavisan od spremnosti šire javnosti da se uključi u borbu za njih" navodi se u saopštenju iz Fondacije.

U saopštenju se navodi da "Cenzolovka" obrađuje i od javnog zaborava čuva slučajeve poput "Feketića", "Obrenovca" i "Doktorata" tako što prikuplja i predstavlja sve javno dostupne informacije od značaja za njihovo razumevanje.

"Cenzolovka pritom ne donosi sud o tim slučajevima, već omogućava korisnicima da direktnim uvidom u njihovu hronologiju i sadržinu sami donesu zaključak. Na isti način ćemo beležiti i sve druge slučajeve iz medijske sfere za koje postoji bojazan da sadrže elemente cenzure ili neki drugi oblik pritiska na medije i novinare koji direktno ugrožava pravo javnosti da zna", navodi se.

Taj projekat se sprovodi uz pomoć ambasade Australije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 278 idi na stranu