Nema ekskurzija, nastava gde može

Ministarstvo prosvete saopštilo da se redovna nastava može odvijati u područjima koja nisu ugrožena usled obilnih padavina. Odluka na lokalnoj samoupravi.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.05.2014.

16:38

Default images

Ministarstvo je naložilo da se odlože sve vannastavne aktivnosti u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, poput takmičenja i ekskurzija.

Iz bezbednosnih razloga, odlažu se takmičenja, smotre učenika, nastave u prirodi, izleti, posete i ekskurzije i svi drugi vannastavni oblici vaspitno-obrazovnog rada koji predviđaju okupljanje dece i učenika, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Ministarstvo apeluje na sve visokoškolske ustanove da prilagode organizaciju rada novonastalim okolnostima, ističe se u saopštenju i navodi da će nalozi i upozorenja važiti dok Vlada Srbije ne donese odluku o prestanku vanredne situacije.

"Odluku o prekidu redovne nastave donosi jedinica lokalne samouprave, a u područjima zemlje koja nisu ugrožena, redovna nastava može da se odvija nesmetano", ističe se u saopštenju i navodi da je ovo rešenje u najboljem interesu dece, učenika i zaposlenih u školskim ustanovama, kao i njihovih roditelja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: