Ostavka direktora DZ Novi Beograd

Beograd -- Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Novi Beograd dr Radomir Kovačević podneo danas ostavku na tu funkciju iz, kako je naveo, ličnih i moralnih razloga.

Izvor: B92
Podeli

U tekstu ostavke dr Kovačević navodi da ostavku podnosi iz ličnih i moralnih razloga, zbog događaja vezanog za povređivanje deteta u automobilskoj nezgodi ispred doma zdravlja. "Naglašavam da su kolege iz doma zdravlja postupile u potpunosti po pravilima struke i etičkim principima, što je unutrašnji stručni nadzor i potvrdio", dodaje se u ostavci.

Podsetimo da je 1. maja jedan dečak povređen na pešačkom prelazu isred Doma zdravlja Novi Beograd u Ulici Goce Delčeva, a nesreća je izazvala pažnju javnosti zbog tvrdnji na društvenim mrežama da lekari obližnjeg Doma zdravlja navodno nisu hteli da pomognu povređenom dečaku.

Mediji su objavili Fejsbuk status slučajne prolaznice koja je napisala da je kad je videla dete koje leži na asfaltu odmah utrčala u Dom zdravlja i tražila pomoć, ali da kako ona tvrdi, niko nije hteo da pomogne. Ubrzo je stigla Hitna pomoć, a dečak je posle 3 dana pušten iz Tiršove.

Dvoje lekara DZ Novi Beograd zbog ovog slučaja je bilo privremeno suspendovano, a u današnjem tekstu ostavke v.d. direktora se navodi da su lekari postupili po pravilu struke i etičkim principima i da je to utvrdio i potvrdio stručni unutrašnji nadzor.

Roditelji povređenog dečaka su ogorčeni na lekare ovog Doma zdravlja, a i pojedini mediji su danima izveštavali o tome kako lekari nisu hteli da obave svoj posao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 241 idi na stranu