Jacenjuk: Putin nema pojma

Kijev -- Vršilac dužnosti ukrajinskog premijera Arsenij Jacenjuk danas je poziv ruskog predsednika Vladimira Putina nazvao "glupošću o kojoj nema svrhe ni pričati".

Izvor: Tanjug
Podeli

Vladimir Putin pozvao je proruske pobunjenike na jugoistoku Ukrajine da odlože referendum o nezavisnosti od Ukrajine.

Putin je danas posle sastanka sa švajcarskim predsednikom i predsedavajućim OEBS-a Didijeom Burkhalterom pozvao proruske pobunjenike da odlože referendum, koji je sazvan za 11. maj na područjima gde su ti pobunjenici preuzeli kontrolu nad lokalnim upravama u više od deset gradova, preneo je Rojters.

"Vladimir Vladimirovič Putin priča o nečemu o čemu nema pojma", izjavio je Jacenjuk, dodavši:

"Ruskom predsedniku bi bilo mnogo bolje da se informiše o činjenici da u Ukrajini uopšte nije ni trebalo da bude održan referendum 11. maja."

Ukrajinski premijer je odbacio plan pobunjenika o održavanju referenduma kao nelegalan, zato što ga ne organizuje vlada u Kijevu u skladu sa važećim Ustavom Ukrajine.

Ranije je saopšteno da je predsednik Rusije povukao vojsku sa ukrajinske granice. Generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen izjavio da NATO ne vidi nikakve znake povlačenja ruskih vojnika sa granica sa Ukrajinom, javio je poljski radio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 494 idi na stranu