I u RS bez struje zbog snega

Banja Luka -- Iznenadni aprilski sneg ostavio je više stotina domaćinstava bez struje na području Han Pijeska i Sokoca, u Republici Srpskoj.

Izvor: Tanjug
Podeli

Kvar na dalekovodima izazvao je vlažan, težak, sneg, ili drveće koje je popadalo pod njegovom težinom, a struje nema ni na vodovodu Vrelo Bioštica, pa je ugroženo i snabdevanje vodom, preneli su banjalučki mediji.

Ekipe Elektrodistribucije Sokolac su na terenu, otklanjaju kvarove i očekuje se da bi svi potrošači na području ove opštine trebalo da dobiju struju do kraja dana, rečeno je u tom preduzeću, gde napominju da je u kvaru čak 20 trafostanica, a bez struje 400 potrošača.

Više stotina domaćinstava na području opštine Han Pijesak od jutros, takodje, nema struju zbog kvarova na dalekovodima prouzrokovanim snežnim padavinama.

U preduzeću Elektro-Bijeljina navode da su ekipe na terenu i rade na lociranju i otklanjanju kvarova.

Sneg je u RS noćas i jutros napadao na planinama, ali i u nižim krajevima.

Padao je u Banjaluci, i u okolini dostigao visinu od preko 15 centimetara. Visina snežnog pokrivača u Han Pijesku iznosila je 60, Istočnom Drvaru 47, Čemernu 40, Sokocu 16 centimetara...

U Srbiji je najmanje deset Zlatiborskih sela od ostalo bez struje pošto se pod teretom snega strušilo šest dalekovoda od 10 kilovolti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 138 idi na stranu