"Šarić uhapšen u Latinskoj Americi"

Ministar pravde Crne Gore Duško Marković izjavio je da je Darko Šarić u Crnoj Gori bio kratko jutros i da se na aerodromu u Podgorici video sa porodicom.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 18.03.2014.

12:55

Default images

"Potom je usledio transfer i cela operacija transfera Darka Šarića preko Crne Gore trajala je jutros od 6.30. do 7.30", rekao je Marković.

On je na konferenciji za novinare u Vili Gorica u Podgorici rekao da je Šarić predat jutros državnim organima Srbije, te da je nesporno da su operativni napori službi dve države doveli do lociranja najtraženijeg narko-bosa.

Marković je odgovarajući na pitanje novinara rekao da Darko Šarić nije uhapšen pre 15 dana.

"On je preuzet na teritroriji jedne latinoameričke države i transferisan preko Crne Gore u Srbiju", rekao je crnogorski ministar pravde.

"Pretpostavljam da je Šarić juče uhapšen u Latinskoj Americi. Crna Gora nije zemlja gde se Šarić skrivao. I kad bih znao u kojoj državi je uhvaćen ne bih smeo da kažem zbog postupka u Srbiji. Tvrdim da je Šarić u Crnoj Gori jutros bio samo u periodu od 6.30 do 7.30 časova”, kazao je Marković.

On je naveo da se Šarić u Crnoj Gori, gde se nalazio kratko jutros, video sa porodicom i to na podgoričkom aerodromu. Jedan od zahteva njegove predaje je bio da se vidi sa majkom i sinom.

Marković je naveo i da nije moguće da obelodani više podataka o hapšenju Šarića, odnosno gde se i kako krio, kao i ko su mu bili pomagači.

Crnogorski ministar je istakao da su na hapšenju Šarića zajedno radile crnogorske i srpske službe. On je naveo da je zajednička radna grpa pokrenuta nakon razgovora Markovića i prvog potpedsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića tokom leta 2013. godine.

Na pitanje može li se očekivati hapšenje osoba koje su saradjivale sa Šarićem i omogućile mu da pobegne iz Crne Gore, Marković je rekao da je hapšenje potvrda opredeljenosti dve države da sarađuju na najvažnijim pitanjima.

"To opredjeljenje više niko ne može dovesti u pitanje. Ova akcija ima za cilj da razotkrije čitavu mrežu. Hapšenje nije dovoljno, verujem da će se uspeti u tome da se dođe do najvećeg broja njegovih saradnika u toj kriminalnoj mreži, a i sam ministar pravde Srbije Nikola Selaković je to nagovijestio", kazao je Marković.

On je ocenio da je hapšenje Šarića dobra stvar za Crnu Goru s obzirom na manipulacije u javnosti da se on tu skrivao. "Danas je to palo u vodu", rekao je crnogorski ministar Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: