Tadić odbio izborni štab DS

Boris Tadić odbio je ponudu da uđe u izborni štab Demokratske stranke za beogradske i parlamentarne izbore, saznaju “Novosti”.

Izvor: B92

Nedelja, 19.01.2014.

22:40

Default images

Štab je oformljen na kraju burne, maratonske sednice Glavnog odbora, održane u subotu, u Novom Sadu.

Iako je posle glasanja o izveštaju o radu lidera Dragana Đilasa, koji je usvojila većina od 274 delegata, poručio da će nastaviti da pomaže stranku i u kampanji, Tadić je odbio da preuzme deo odgovornosti za loš izborni rezultat u Beogradu, koji je, po njemu, izvestan sa aktuelnim rukovodstvom na čelu DS.

U Tadićevom taboru tvrde da ishod sednice GO ne doživljavaju kao poraz, već kao privremenu Đilasovu pobedu, koja je “oročena” na naredna tri meseca, odnosno do izbora u prestonici. Plan Tadića i struje koja zahteva hitne promene u DS (što je dobilo podršku 127 delegata na GO) jeste da sačeka rezultate glasanja u prestonici, a da onda, ponovo, pokrene pitanje Đilasove smene. Đilas je obećao da će osvojiti 30 odsto glasova, istraživanja pokazuju da je rejting DS oko 13 odsto. Ukoliko se ove loše prognoze obistine, i onima koji su sada podržali Đilasa biće jasno da su promene u stranci neophodne, kaže izvor "Novosti". Tadić već u ponedeljak nastavlja sa serijom sastanaka sa članstvom i funkcionerima stranke u svojoj novoj bazi, Centru za razvoj naučne politike u blizini beogradske Đeram pijace.

S druge strane, iz Krunske poručuju da će sačekati da li će Tadić sprovoditi aktivni bojkot kampanje DS za izbore, kao što je bio slučaj na Voždovcu i u Kostolcu, i da će u tom slučaju o eventualnim sankcijama odlučiti organi stranke. Prema saznanjima "Novosti", “titulu” počasnog predsednika može mu osporiti samo skupština DS, koja neće biti zakazana u narednih nekoliko meseci. Vrh DS izdao je direktivu svim funkcionerima i odborima da stave tačku na unutarpartijske razmirice i angažuju sve resurse za predstojeće izbore, da posebno budu prisutni u javnosti i imaju brze reakcije na sva istupanja, poteze i odluke aktuelne vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

18 h

Podeli: