Vučić je obećao socijalni program

Beograd -- Milan Krkobabić kaže da je odlučio da glasa za smenu Dragana Đilasa jer mu je Aleksandar Vučić sinoć obećao da socijalni program za Beograd neće biti izmenjen.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

Šef odborničke grupe PUPS u Skupštini grada Beograda rekao je novinarima da je dobio čvrsto obećanje lidera SNS i najavio da će zato odbornici te stranke, a ima ih ukupno četiri, na današnjoj sednici glasati za razrešenje gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa.

Krkobić kaže da je na odluku PUPS-a presudno uticao sinoćni razgovor sa Vučićem i da su garancije koje je od njega dobio dovoljne da PUPS glasa za razrešenje Đilasa.

"Nama je bitno da smo dobili čvrste garancije da će politika kakva je vođena u poslednjih pet godina biti nastavljena i da davanja najugroženijima neće biti obustavljena", rekao je Krkobabić novinarima u Skupštini Beograda.

On je rekao i da bi gradonačelnik svakako bio razrešen, da je PUPS prihvatio da glasa za smenu jer je to samo forma, pošto bi Đilas bio razrešen "na ovaj ili onaj način", a da je presudilo i to da koalicija SPS-PUPS-JS donese zajedničku odluku.

On je rekao i da ne zna da li će biti prekompozicije vlasti u Beogradu, ali da je stav PUPS - da su izbori najbolje rešenje - odranije poznat i ponovio da razgovora o tome nije bilo.

"SNS od danas preuzima odgovornost za vođenje grada, a svi oni koji su bili deo socijalne politike Beograda mogu da računaju da će ona biti nastavljena", zaključio je Krkobabić.

On je ipak pohvalio Dragana Đilasa i naveo da je zadovoljan saradnjom koju je imao sa njim i politikom koja je vođena u oblasti socijalne zaštite.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 192 idi na stranu