Vučić je obećao socijalni program

Milan Krkobabić kaže da je odlučio da glasa za smenu Dragana Đilasa jer mu je Aleksandar Vučić sinoć obećao da socijalni program za Beograd neće biti izmenjen.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 24.09.2013.

10:47

Default images

Šef odborničke grupe PUPS u Skupštini grada Beograda rekao je novinarima da je dobio čvrsto obećanje lidera SNS i najavio da će zato odbornici te stranke, a ima ih ukupno četiri, na današnjoj sednici glasati za razrešenje gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa.

Krkobić kaže da je na odluku PUPS-a presudno uticao sinoćni razgovor sa Vučićem i da su garancije koje je od njega dobio dovoljne da PUPS glasa za razrešenje Đilasa.

"Nama je bitno da smo dobili čvrste garancije da će politika kakva je vođena u poslednjih pet godina biti nastavljena i da davanja najugroženijima neće biti obustavljena", rekao je Krkobabić novinarima u Skupštini Beograda.

On je rekao i da bi gradonačelnik svakako bio razrešen, da je PUPS prihvatio da glasa za smenu jer je to samo forma, pošto bi Đilas bio razrešen "na ovaj ili onaj način", a da je presudilo i to da koalicija SPS-PUPS-JS donese zajedničku odluku.

On je rekao i da ne zna da li će biti prekompozicije vlasti u Beogradu, ali da je stav PUPS - da su izbori najbolje rešenje - odranije poznat i ponovio da razgovora o tome nije bilo.

"SNS od danas preuzima odgovornost za vođenje grada, a svi oni koji su bili deo socijalne politike Beograda mogu da računaju da će ona biti nastavljena", zaključio je Krkobabić.

On je ipak pohvalio Dragana Đilasa i naveo da je zadovoljan saradnjom koju je imao sa njim i politikom koja je vođena u oblasti socijalne zaštite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: