Turci na granici - kolona 50 km?

Zbog velike navale putnika iz Turske koji se vraćaju sa odmora ka zemljama Zapadne Evrope, formirana kolona vozila duga 50 kilometara s bugarske strane prelaza.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 30.08.2013.

08:08

Default images

Kako je Tanjugu rečeno na graničnom prelazu Gradina, prema informacijama koje su srpski carinici dobili od vozača koji dolaze iz pravca Turske preko Bugarske, kolone vozila sa bugarske strane protegle su se sve do Sofije, koja je od prelaza Kalotina udaljena čitavih 50 kilometara.

Na nekoliko graničnih prelaza na izlazu iz Srbije zadržavanja putničkih automobila su tri do četiri sata, kolone su i dalje duge iz pravca Bugarske, a čeka se i na naplatnim stanicama, rečeno je Tanjugu u Operativnom centru AMSS.

Velike gužve i dalje su na ulasku u Srbiji uz pravca Bugarske kod Gradine i trenutno se ulazi u osam kolona a vozila se zadržavaju oko 90 minuta, rečeno je u AMSS.

Šef carinske ispostave Gradina Vladimir Stojanović ranije je rekao Beti da putnici, mahom iz Turske, u međugraničnom prostoru čekaju oko sat vremena, dok se pred bugarskom granicom čeka i 10 sati.

"Ovo je do sada najveća gužva na granici, a za vikend se očekuju još veće gužve", kazao je Stojanović.

Zbog toga je bugarska Direkcija za saobraćaj izdala saopštenje u kome se apeluje na putnike koji putuju ka Srbiji da izbegavaju granični prelaz Kalotina i koriste alternativne prelaze poput Strezimirovac, Vrška čuka i druge prelaze.

Gužva je i na Horgošu gde se na izlazu iz Srbije putnička vozila zadržavaju između tri i četiri sata, saopštio je jutros Auto moto savez Srbije.

Treba koristiti granični prelaz Kelebija ili Bački breg na kojima je vreme zadržavanja do 30 minuta.

Na važnijim i frekventnijim putnim pravcima, saobraćaj je pojačanog intenziteta, a zbog početka vikenda, u poslepodnevnim časovima očekuje se povećan broj vozila i na izlazima iz većih gradskih sredina.

Pojačan je intenzitet saobraćaja i na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom gde se na izlazu iz Srbije putnička vozila zadržavaju do 90 minuta.

Od 30 do 60 minuta čeka se na prelazu Preševo sa Makedonijom. Na ostalim graničnim prelazima trenutno nema zadržavanja dužih od pola sata.

U AMSS navode da gužve ima i na auto-putevima pa se na naplatnoj stanici Bubanj potok čeka od 30 do 45 minuta za naplatu putarine.

Zbog ogromne navale putnika iz Turske koji putuju ka Zapadnoj Evropi sa bugarske strane granične međe sa Srbijom formirane su kolone dužine od pedesetak kilometara pa se na izlazak iz Bugarske čeka od osam do deset sati.

Kako je Tanjugu danas ranije izjavio vodja smene na graničnom prelazu Gradina Ćirilo Mijalkov, na izlaznoj strani graničnog prelaza Gradina nema nikakvih gužvi, ali je zato ogromna kolona sa bugarske strane.

"Po pričama putnika, kolona vozila je ogromna i doseže čak do izlaza iz Sofije pa se na izlazak iz Bugarske čeka i do 10 sati", kazao je Tanjugu Ćirilov.

Ministarstvo saobraćaja Republike Bugarske izdalo je jutros saopštenje u kome poziva putnike da izbegavaju granični prelaz Kalotinu i da u Srbiju ulaze preko alternativnih prelaza Vrška Ccuka, Strezimirovci i na drugim prelazima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: