Šta se dešava u LDP-u?

Posle Vesne Pešić i Biljane Srbljanović, nezadovoljan radom LDP-a, u javnosti je progovorio i jedan od osnivača ove stranke Nenad Prokić.

Izvor: B92

Sreda, 31.10.2012.

16:36

Default images

Kritikuje stranku zato što se u njoj ne govori o problemima, lidera Čedomira Jovanovića naziva samovoljnim vladarom, koji smatra da je centar vasione i koji se okružio ljudima koji ga ne kritikuju.

O ovim prozivkama ni Nenad Prokić, koji je jedan od osnivača LDP-a, ni Čedomir Jovanović nisu danas želeli da se oglašavaju.

Umesto da govori na zasedanju Glavnog odbora, Nenad Prokić progovorio je otvorenim pismom u javnosti. U njemu navodi da je stranka na izdisaju zbog lošeg rezultata u Beogradu, da su joj računi blokirani, a da predsednik stranke Čedomir Jovanović na to ne reaguje.

Zašto je jedan od osnivača LDP-a tek sad progovorio o problemima u stranci pitanje je koje je ostalo bez odgovora, jer Nenad Prokić nije odgovarao na naše pozive i poruke.

Zanimljivo je da Prokić, posle dva mandata, u ovom sazivu nije poslanik LDP-a. Stranka je, naime, dobila 19 madata, a Prokić je bio dvadeseti na listi, praktično prvi ispod crte.

Iz LDP-a poručuju i da su svi finansijski izveštaji dostupni javnosti i da se o rezultatima stranke prethodnih meseci razgovaralo u Predsedništvu. Za Prokićeve optužbe navode da su apsurdne i neutemeljene.

“Pismo, nažalost, u najvećem delu operiše ličnim uvredama i diskvalifikacijama i u delu njih prepoznajem i sebe. Zadržaću pravo da na lične uvrede odgovorim lično gospodinu Prokiću u ličnom kontaktu. Takođe, ne verujem u principijelno nezadovoljstvo kada se izgubi funkcija ili mandat”, kazao je Bojan Đurić iz LDP-a.

Biljana Srbljanović je 2008. godine bila kandidat LDP-a za gradonačelnika Beograda, ali se samo nekoliko meseci posle toga povukla, nezadovoljna politikom stranke. Gostujući u emisiji Kažiprst na B92 Biljana Srbljanović je rekla da je zanima kakve će biti posledice lomova u stranci za koju je ranije glasala.

“Razlika između mene i Prokića je što je on osnivač, njegova pozicija je drugačija, on je kreator te politike. Videla sam njegovo pismo. S druge strane, to što sam rekla o Čedomiru da je pametan i dalje stoji, ali to su stranačke razmirice, kao što je besmisleno da se bavimo sukobom unutar DS”, kazala je ona.

Nenad Prokić saopštio je, posle pisma upućenog javnosti, da više nije član Predsedništva i Političkog saveta LDP-a. Tvrdi da već pola godine ne dolazi u stranku i da je bez pristanka kooptiran u Glavni odbor stranke.

U LDP-u navode da Prokić nije izbačen iz stranke, već je u nedelju izabran za člana Glavnog odbora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: