Dzurinda savetnik Suzane Grubješić

Novi savetnik potpredsednice Vlade Srbije zadužene za evropske integracije Suzane Grubješić, bivši predsednik vlade i šef diplomatije Slovačke Mikulaš Dzurinda.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 18.10.2012.

09:52

Default images

Beti je rečeno da će Dzurinda obavljati savetničku funkciju besplatno.

Dzurinda je bio predsednik slovačke vlade osam godina, od 1998. do 2006, a u njegovom mandatu zemlja je postala članica Evropske unije, 2004. godine.

Dzurinda u izjavi za B92 kaže da je za Srbiju najvažnije da se fokusira na korenite unutrašnje reforme.

"Pre svega, to znači da treba ojačati ekonomiju i stvoriti još više šansi za dolazak novih investicija i kreriranje novih radnih mesta, posebno za mlade. Druga važna stvar je reforma pravosuđa koja podrazumeva bolje sprovođenje zakona i smanjenje korupcije na svim nivoima javne uprave. Treće, pred Srbijom je važan korak da uđe u proces normalizacije odnosa sa Prištinom, što je pre svega u interesu vaše zemlje, bez obzira na to da li se Kosovo posmatra kao deo Srbije ili kao nezavisna država", rekao je novi savetnik potpredsednice Vlade Srbije za evrointegracije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: