Stiže brufen i još 524 leka

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović najavila je da će za mesec dana građanima biti ponovno dostupno 525 lekova kojih godinu dana nije bilo u apotekama.

Izvor: Beta, Blic

Četvrtak, 02.08.2012.

09:13

Default images

Ministarka je za današnje izdanje lista "Blic" rekla da su među tim lekovima i sirup za decu "brufen", antibiotici, antibiotske masti, lekovi za smirenje.

"Dala sam nalog da se u najkraćem roku, tačnije: za dve nedelje, ovaj problem reši. Cene će brzo biti formirane i već sledećeg meseca sve te lekove ćemo imati u apotekama", rekla je Đukić Dejanovićeva.

Ministarka je rekla da su građani te lekove kupovali u inostranstvu, pošto ih u domaćim apotekama nema već godinu dana i dodala da su za formiranje cene lekova zadužena ministarstva trgovine i zdravlja.

Kako je rekla, ukoliko je problem u kursu evra, postoji potpuna zakonska regulativa za to. Vlada Srbije je jedina vlast koja može da menja kurs evra po kojem se obračunava cena i kada to bude uradila, to će biti za sve proizvode, te i za lekove, dodala je ministarka zdravlja.

Kako je rekla, nema nijednog razloga da svi ti medikamenti ne budu u Srbiji. "Od 525 lekova, u proteklom periodu je samo za pet data saglasnost o formiranju cena", rekla je Đukić Dejanovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: