Zoran Janković: Tek sam počeo

Ljubljana -- Predsednik opozicione stranke Pozitivna Slovenija i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković izjavio je da je njegova karijera u slovenačkoj politici tek počela.

Izvor: Tanjug
Podeli

On je rekao da namerava da preuzme premijerski kabinet na sledećim izborima, uz "još veću podršku".

"Jasno sam rekao da me ne interesuje poslaničko mesto, već posao u izvršnoj vlasti. Rekli su mi da sam arogantan što sam govorio da sam zainteresovan jedino za mesto premijera", rekao je Janković u intervjuu za današnje izdanje lista "Večer".

Janković je prošle godine podneo ostavku na mesto gradonačelnika kada je njegova stranka Pozitivna Slovenija osvojila najviše glasova na opštim izborima 4. decembra, ali nije uspeo da formira vladu.

On je osnovao partiju Pozitivna Slovenija samo nekoliko sedmica pre skupštinskih izbora, koji su održani u decembru i sa tih izbora izašao je kao pobednik.

Tada je najavio da će se ponovo kandidovati za prvog čoveka Ljubljane, što mu je i pošlo za rukom 25. marta na prevremenim izborima za gradonačelnika prestonice, kada je osvojio 62 odsto glasova.

Region

U Crnoj Gori deluje 35 bandi

Podgorica/ Beograd -- U Crnoj Gori aktivno deluje 35 kriminalnih grupa, a najveći broj njih se bavi švercom droge, pranjem novca i ilegalnom prodajom oružja, pišu "Novosti".

Region subota 31.03. 23:11 Komentara: 19

Nastavak suđenja Paravinji

Zagreb -- U nastavku suđenja Draganu Paravinji koji se tereti za teško ubistvo i pokušaj silovanja Antonije Bilić iskaze je dalo šest svedoka među kojima su dva policajca

Region petak 30.03. 21:55 Komentara: 1
strana 1 od 122 idi na stranu