"Izdržite, ni ova kriza nije večna"

Lično zdravlje i sreću, dovoljno snage da izdrže teškoće koje traju decenijama i da ne gube nadu u bolju budućnost, poželeo je građanima Srbije državni vrh.

Izvor: B92

Subota, 31.12.2011.

09:40

Default images

Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je građanima da, uprkos te[koćama koje traju decenijama, moraju da izdrže, jer nijedna kriza nije trajala večno, pa neće ni ova koja trenutno pogađa njih i zemlju.

Tadić je ukazao na to da građani i država samo sa optimizmom, dobrom energijom i jasnim planom mogu da reše istorijske probleme sa kojima se suočavaju, ali i poručio da nikada neće reći neistinu.
,,Biće nam teško, ali verujem da uz povoljan rasplet ekonomske situacije u najvećim državama sveta možemo naći rešenje i za Srbiju", rekao je predsednik Republike.

Šefovi parlamenata, republičkog i vojvođanskog, Slavica Đukić Dejanović i Šandor Egereši, takođe su čestitali novogodišnje praznike.
,,Želim i da rode rade u tri smene, na to nas kao građane obavezuju rezultati sa poslednjeg popisa", poručila je Đukić Dejanovićeva i poželela građanima u godini koja dolazi ličnu sreću i zdravlje, i da što veći broj njih bude u mogućnosti da živi od svog rada.
,,Ne smemo dozvoliti da izgubimo nadu i moramo verovati u bolju i bogatiju Vojvodinu, u bolju i bogatiju Srbiju", istakao je Egereši i dodao da se mora verovati u dijalog i toleranciju, ,,u poštenu platu za pošten rad".

Predsednik Skupštine Vojvodine poručio je u novogodišnjoj čestitki građanima da ne gube nadu u bolju budućnost i ne odustaju od moderne, evropske Vojvodine i Srbije.
,,Za sve to trebaće nam puno snage, ali ne smemo odustati od svojih ciljeva, od moderne, evropske Vojvodine i Srbije", naglasio je Egereši.

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić poželeo je građanima da u novoj godini imaju manje posla s policijom, a policiji da ima manje problema s građanima.
,,Srbiji je danas potrebno više jedinstva oko državnih interesa. Naš problem u vezi s Kosovom ne zavisi samo od Srbije, ali naše nacionalno jedinstvo zavisi samo od nas i zato treba da se okrenemo sopstvenom razvoju, da povratimo svoje nacionalno dostojanstvo", poručio je Dačić.

Preko sajta stranke, Novu godinu građanima Srbije čestitao je predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić.
Dinkić je poželeo građanima mnogo sreće, zdravlja i uspeha u novoj godini i poručio da se u njoj mora vratiti dostojanstvo i pokrenuti pozitivna energija koja će pomoći u borbi sa teškoćama u kojima se zemlja, ali i ceo svet, sada nalaze.
,,Previše lošeg je bilo u ovoj godini. Umesto demokratije, imamo partokratiju i društvo nejednakih šansi, a obični ljudi sve teže sastavljaju kraj sa krajem", naveo je Dinkić ocenivši da su građani zapostavljeni, ,,regionalne razlike nikad veće, a centralistički sistem nikad neefikasniji".

Ministar odbrane Dragan Šutanovac čestitao je svim građanima Srbije, a posebno pripadnicima tog ministarstva i Vojske Srbije kao i policije, novogodišnje i božićne praznike.
,,U ovim prazničnim danima jedan deo vojske i policije nalazi se daleko van svojih domova (i u mirovnim misijama UN), gde slave Novu godinu i Božić. Njima posebno čestitam praznike sa željom da ih provedu u miru", naveo je Šutanovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

170 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: