Ima samo sitne korupcije u policiji

Beograd -- Ministar Ivica Dačić rekao da sistemske korupcije nema u policiji, a da se rezultati istraživanja agencije UN odnose na primere sitne korupcije.

Izvor: Tanjug
Podeli

Komentarišući istraživanje, prema kojem su u Srbiji policija i državna uprava najkorumpiraniji, Dačić je naglasio da je i ranije bilo istraživanja tog tipa i da se zamerke ispitanika uglavnom odnose na ophođenje saobraćajne i granične policije.

"Mislim da su to primeri takozvane 'sitne korupcije'. Sistemska korupcija se ne nalazi u policiji. Mi smo jedini državni organ koji hapsi sam sebe. Uhapsili smo na stotine naših pripadnika", podsetio je resorni ministar.

Možda je u percepciji ljudi tako kako govore rezultati istraživanja, dodao je, ali sa druge strane policija je i među najpopularnijim službama među građanima.

"Policija se nije mešala u političke stvari i, pored vojske i crkve, najpopularnija je među građanima Srbije. Nikada pre nije bilo tako, uvek je bila simbol represije", naglasio je Dačić posle posete Industriji motora Rakovica.

strana 1 od 169 idi na stranu