Ponedeljak, 30.05.2011.

09:00

Komisija procenjuje štetu u Ljigu

Komisija opštinskog štaba za vanredne situacije će u toku dana izaći na područje Ljiga, koje je zadesila poplava i početi da procenjuje štetu.

Izvor: Tanjug

Default images

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić rekao je da će šteta biti nadoknađena.

Marić je rekao da je šteta velika i da je veliki broj objekata u pitanju, zbog čega je potrebna pomoć pre svega u mehanizaciji i materijalnom smislu zbog elementarne nepogode koja se dogodila kada se ogromna količina kiše u kraćem periodu sručila na Ljig.

Načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije je najavio i da će se Komisija opštinskog štaba za vanredne situacije, kada utvrdi iznos štete, obratiti vladi sa zahtevom za naknadu.

Marić je napomenuo da proces pripremanja opština i lokalne samouprave traje skoro tri godine i da je Sektor za vanredne situacije preuzeo tu obuku i da se čini sve da se unapredi stanje u pogledu preventive i reagovanja kada dođe do vanrednih situacija.

On je ujedno i najavio efikasniju službu protivgradne odbrane, podsetivši da je u prošli četvrtak na sednici Vlade Srbije usvojena odluka o izdvajanju finansijskih sredstava za nabavku raketa. Prema njegovim rečima, rakete će biti nabavljane po hitnom postupku i u prvom turnusu će biti nabavljeno 3.000 komada, što će predstavljati samo prvu pomoć, jer je Srbiji potrebno oko 15.000 protivgradnih raketa.

Podsetimo, u subotu uveče Ljig je zahvatilo snažno nevreme koje je prouzrokovalo veću materijalnu štetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: