Novo lice Tašmajdanskog parka

Posle više meseci radova, završena je rekonstrukcija Tašmajdana. Ovaj beograski park je dobio trim staze, fitnes centar na otvorenom kao i novo igralište.

Izvor: B92

Utorak, 26.04.2011.

16:58

Default images

Prvi put u Beogradu u jednom parku postoji i ograđeni deo za kučiće, pošto će u ostalim delovima Tašmajdana biti zabranjeno puštanje pasa bez povodnika.

Posađeno je 80 000 sadnica begonija u takozvanoj cvetnoj zoni, koja se nalazi između Beogradske ulice i Crkve Svetog Marka.

Jedan od najposećenijih i najvećih beogradskih parkova - Tašmajdan ovog proleća dobio je drugačiji izgled. Ostala su još samo fina doterivanja, ulepšavanja i završni radovi na fontani.

Novom izgledu obradovala su se deca, koje ima i najviše u parku. Ipak, imaju i poruke gradskim vlastima

"Mnogo je bolje nego što je bio, ali mislim da treba neko obezbeđenje da šeta pošto ako počne da se uništava neće ličiti ni na šta za šest meseci."

"Veoma sam zadovoljna što su ga preuredili i što su namestili ovu ljuljašku."

"Sviđa mi se ono gore što su napravili, to je malo za stariju decu. Ove ljuljaške su drugačije nego one obične."

"Mislim da ne treba ovi stariji ovo da lome."

Ograđeni deo za pse

Tašmajdan je postao i prvi park u Srbiji koji je dobio ograđen deo u kome psi mogu slobodno da se šetaju, dok će u otvorenom delu parka svoje ljubimce morati da vode na povocu.

Parkom će redovno patrolirati komunalni policajci i veterinarski inspektori koji će kontrolisati životinje u parku.

"Nakon ove prve nedelje, pošto je ovo samo opominjanje i podsećanje na obaveze, jeste kažnjavanje neodgovornih vlasnik,a gde će plaćati novčane kazne i mogu da kažem samo da će na prvoj sednici skupštine grada biti usvojena nova odluka o držanju domaćih životinja kojom će biti propisane znatno više kazne od pet do 25 000 dinara", kaže Maja Jagodić iz Veterinarske ustanove Beograd.

Inicijativa za obnovu centralnog gradskog parka pokrenuta je tokom razgovora između predstavnika Vlade Azerbejdžana i grada Beograda. Ta država praktikuje da prijateljskim zemljama poklanja sredstva za obnovu parkova, a takve donacije ulepšale su do sada Bukurešt, Istanbul i druge velike gradove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: