CG: Iznenađenje odlukom suda u NS

Crnogorsko Ministarstvo pravde saopštilo da je iznenađeno današnjom odlukom Apelacionog suda u Novom Sadu kojom se odbija molba za izručenje Veselina Vukotića.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 31.03.2011.

19:15

Default images

Podgorica navodi da takva odluka ne ide u prilog uspešnoj primeni bilateralnog ugovora o izručenju između Srbije i Crne Gore.

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je rešenje Višeg suda, doneto 11. marta, kojim je odbijena molba Crne Gore za izručenje Vukotića.

On je utvrdio da je Viši sud u Novom Sadu pravilno našao da nisu ispunjene pretpostavke za izručenje Vukotića Crnoj Gori.

Vukotić je osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva pomorskog kapetana Duška Boškovića iz Kotora i ranjavanja Vladimira Pavićevića u diskoteci Fleš u Prčnju kod Kotora u novembru 1997, zbog čega je Crna Gora tražila njegovo izručenje.

"Ministarstvo pravde Crne Gore ne želi da komentariše rad sudskih organa ni svoje ni drugih država i, mada verujemo da zamoljena država ima opravdane razloge za donošenje ovakve odluke, činjenica jeste da nas je iznenadila odluka kojom se odbija molba za izručenje Vukotića jer ne ide u prilog uspešnoj primeni bilateralnog ugovora o izručenju", navedeno je u saopštenju.

Razlozi za takvu odluku Apelacionog suda u Novom Sadu Ministarstvu pravde Crne Gore nisu poznati jer ono još nije dobilo zvanično obaveštenje o odluci.

Saopšteno je, takođe, da je odluka nadležnih organa Srbije, odnosno odluka Apelacionog suda u Novom Sadu u ovom predmetu konačna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: