FAP isporučio kamione za Vojsku

Priboj -- Fabrika automobila Priboj (FAP) isporučila je 32 kamiona za potrebe Vojske Srbije.

Izvor: B92, Beta
Podeli

Ministar odbrane Dragan Šutanovac ocenio je da pribojska fabrika ima perspektivu i rekao da FAP čekaju novi poslovi za Vojsku Srbije.

Ministar Šutanovac je rekao da su kamioni FAP-a zadovoljili visoke kriterijume Vojske Srbije i izrazio uverenje da će taj vojni kamion biti interesantan i inostranom tržištu.

"Videli smo danas nove FAP-ove kamione koji, praktično, posle 25 godina ulaze kao nova vozila u sistem odbrane. Drago mi je da je FAP poštovao sve odredbe ugovora sklopljenog sa Vojskom Srbije i ovo je samo početak naše saradnje", rekao je ministar odbrane Dragan Šutanovac.

On je naveo da je vrednost poručenih vozila oko četiri miliona evra i da će uslediti nova porudzbina vredna oko tri miliona evra.

"Važno je reći da su ova vozila rezultat zajedničkog rada FAP-a i Vojno tehničkog instituta", rekao je Šutanovac i dodao da su ta vozila deo od oko 70 kamiona koje je Ministarstvo odbrane planiralo da poruči.

Šutanovac je naveo i da su poručena još 28 kamiona, a da postoji potreba da se taj broj poveća ukoliko se obezbede sredstva.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić je istakao da FAP nije značajan samo za Priboj i uže područje već za celu Srbiju.

"Uz ‘Fijat’, u auto industriji treba da imamo i pouzdanog proizvodjača kamiona. Zato ćemo, kao i do sada, nizom mera pomoći da FAP bude konkurentan, da dobije pouzdanog strateškog partnera i da se poboljša materijalni položaj zaposlenih", rekao je Ćirić.

Info

Ombudsman u poseti Novom Pazaru

Novi Pazar -- Zaštitnik građana Saša Janković ocenio u Novom Pazaru da su problemi građana u Sandžaku u suštini isti oni sa kojima se susreću stanovnici drugih delova Srbije.

Društvo četvrtak 31.03. 23:00 Komentara: 1
strana 1 od 723 idi na stranu