Blogeri B92: 1000 ždralova za Japan

Beograd -- U nedelju 20. marta u 14 h, u Domu omladine u Beogradu, blogeri sajta B92 organizuju akciju "1000 ždralova za Japan" u znak podrške narodu Japana.

Izvor: B92
Podeli

Japan je pokazao veliko razumevanje i humanost prema Srbiji u poslednje 2 decenije i nesebično je pomagao na mnoge načine, navodi se u pozivu građanima da učestvuju u akciji.

U pozivu je objašnjeno da je akcija pravljenja 1.000 papirnih ždralova čin tradicionalne molitve za uspešno savladavanje prepreka i boljitak prijateljskom japanskom narodu.

Kako se navodi, glavna ideja je da građani Srbije dođu u što većem broju i naprave ždralove od papira koji simbolizuju nadu za život i opstanak.

Detaljnije o akciji "1000 ždralova za Japan" možete čitati ovde.

"Ždralove ćemo sastaviti i predati ambasadoru Japana, kao poruku naše zemlje njegovom narodu, koja znači da smo u srcu i u mislima sa njima u teškim danima koje proživljavaju. Ždralovi se mogu napraviti i kod kuće i doneti i oni će biti sastavljeni sa ostalim, za koje će materijal biti obezbeđen", navedeno je u pozivu.

Zainteresovani mogu doneti i svoj materijal, tanji papir veličine 20x20 cm, konac, iglu i boje, ako žele da ukrase svoje ždralove. Uputstvo za pravljenje ždralova će biti prikazano na video bimu, a akciju će pratiti prigodna muzika iz japanske kulturne baštine.

Svoje učešće već su potvrdili glumci Gorica Popović, Aljoša Vučković, Milan Caci Mihailović, Sergej Trifunović, kao i kostimograf i koreograf Boris Čakširan, a očekuje se i da će se još poznatih ličnosti priključiti akciji.

"Pokažimo narodu Japana da smo uz njih", zaključuju blogeri www.b92.net u svom pozivu.

Povodom pokretanja akcije "1000 ždralova za Japan" gost emisije "Dizanje" bio je bloger Ladislav Urošević. Pogledajte snimak njegovog gostovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 723 idi na stranu