Uhapšena kriminalna grupa

U akciji ''Toplica'', uhapšena je višečlana organizovana kriminalna grupa, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili više krivičnih dela.

Izvor: B92

Petak, 29.10.2010.

18:03

Default images

Na teret im se stavljaju prevare, falsifikovanja isprave i zloupotreba službenog položaja, saopštio je MUP.

Oni su kao organizovana kriminalna grupa, od februara do oktobra ove godine, na osnovu falsifikovanih ličnih karata i putnih isprava, registrovali preduzeća na teritoriji Novog Sada, Beograda i Sremske Mitrovice ("IŽI", "Tajm 28", "Drag&Drop", "Johanes").

U akciji pripadnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapšeni su organizator kriminalne grupe Dejan Marjanović (34), Igor Perović (33), Dragan Lukač (50), Jožef Feldeak (40), Ivana Popin (27), Nada Divljan (42), Goran Macura (36), Novica Rakočević (43), Aleksandar Bojović i Mirko Pantić (39), svi iz Novog Sada.

Uhapšeni su i Igor Gas (31) iz Sremske Mitrovice, Zoran Suknjaja (41) iz Futoga i Stojan Pavićević (55) iz Nikšića.

Predstavljajući se lažno, dovodili su u zabludu veći broj preduzeća sa teritorije Srbije da im, na odloženo plaćanje, isporuče robu koju nisu imali nameru da plate.

Potom su bez evidencije u poslovnim knjigama preduzeća, tu robu prodavali za gotov novac, izbegavajući dalji kontakt sa isporučiocima robe.

Organizatori i članovi ove grupe, u pomenutom periodu su se, na osnovu falsifikovanih ugovora o kupoprodaji nekretnina, upisivali i kao vlasnici predmetnih nekretnina na teritoriji Novog Sada, koje su zatim nudili na prodaju.

Na štetu pravnih lica sa teritorije Srbije, kao i stvarnih vlasnika nekretnina na teritoriji Novog Sada, pribavili su protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od 50 miliona dinara.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti predati dežurnom istražnom sudiji Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: