Spalili državnu zastavu na školi

Novi Pazar, Beograd -- Novopazarska policija uhapsila je dve, a na putu je da uhapsi i treću osobu za koje se osnovano sumnja da su zapalile državnu zastavu Srbije.

Izvor: Tanjug
Podeli

Uhapšeni, od kojih jedan ima 18, a drugi 19 godina, sumnjiče se i da su provalili u osnovnu školu "Desanka Maksimović" na čijem krovu je pronađena zapaljena zastava Srbije.

Ostatke državne i jednu neoštećenu bošnjačku zastavu pronašli su policijski inspektori tokom uviđaja, posle dojave da je škola obijena.

Od školskog inventara, kako se navodi, ništa ne nedostaje.

Policija intenzivno radi na ovom slučaju, a u Policijskoj upravi kažu da je identifikacija počinilaca jedan od prioriteta novopazarske policije.

Direktor škole Munir Šabotić je novinarima rekao da su na školskom video-nadzoru registrovane tri osobe sa majicama preko glava kako prolaze kroz školu.

"Događaj se zbio u utorak oko 23.30 sati. Za poslednja tri dana to je drugi upad u ovu školu. Prvi je bio u noći između 13. i 14. avgusta i tada su isečeni kablovi video-nadzora", rekao je Šabotić.

Omerović: Atmosfera u Pazaru bi mogla dovesti do katastrofe

Član Odbora za bezbednost Skupštine Srbije Meho Omerović upozorio je, povodom paljenja državne zastave u Novom Pazaru i hapšenja trojice mladih ljudi tim povodom, da bi atmosfera stvarana poslednjih nekoliko meseci u tom gradu mogla dovesti do katastrofe.

On je u izjavi ukazao na opasnost koju predstavljaju najnoviji događanja u tom regionu i dodao da je lako „zapaliti strasti“, ali da onda treba imati na umu da se događaju incidenti kojih na ovom prostoru nije bilo čak ni u vreme ratova 90-tih godina.

„Zato apelujemo na sve ljude od uticaja, pre svega na one koji na bilo koji način mogu uticati na mlade ljude, jer oni nisu ni svesni šta rade. Oni su verovatno naivno poverovali da rade „nešto važno“, ne znajući da tako stradaju najviše oni i njihovi roditelji, a sa njima, nažalost, i ceo narod“, rekao je Omerović, koji je visoki funkcioner Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića.

On je dodao da je više nego očigledno da "neki" pokušavaju da u Sandžaku stvore lošu atmosferu sa nestabilnom političkom situacijom i tako naprave prostor u koji nijedan ozbiljniji investitor neće hteti da ulaže, što je, inače, poslednjih meseci tek počelo da se dešava.

strana 1 od 108 idi na stranu