Oskrnavljeno groblje u selu Rabovce

Nekoliko nadgrobnih spomenika i krstača oskrnavljeno je na pravoslavnom groblju u selu Rabovce, kod Lipljana, rekli su Tanjugu Srbi iz tog sela.

Izvor: B92

Utorak, 30.03.2010.

16:26

Default images

Oni su naveli su da su na pravoslavnom groblju oštećena četiri nadgrobna spomenika sa kojih su skinuti i krstovi. Skrnavljenje groblja žitelji Rabovca primetili su danas. U kosovskoj policiji su potvrdili skrnavljenje nekoliko spomenika.

Portparol policije u regionu Prištine Agron Borovci izjavio je da je policija iz Lipljana obavila uviđaj i da je započela istragu.

Srbi u ovom etnički mešovitom selu su preneli da je oskrnavljen i spomenik Dragoljubu Slavkoviću, koji je ranije otet, a čiju su posmrtni ostaci pronađeni pre dve godine i popokopani na seoskom groblju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: