Sanader negira optužbe

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader negirao je da je direktorima više javnih preduzeća sugerisao da poslove medijske promocije daju agenciji "Fima medija".

Izvor: B92

Nedelja, 31.01.2010.

17:50

Default images

Sanader je u saopštenju za medije negirao tvrdnju člana Uprave "Kroacija osiguranja" Damira Mihanovića da je kao bivši premijer na sastanku u vladi održanom 2007. godine, preporučio direktorima više od 20 javnih preduzeća u državnom vlasništvu da poslove sklapaju s agencijom "Fima medija".

Mihanovićeve tvrdnje Sanader je nazvao gnusnim lažima, rekavši da tvrdi nešto što se nikad nije desilo i zapretio da će Mihanović zbog toga da odgovara na sudu.

On je optužio Mihanovića da se priključio nevidjenoj hajci koja se u poslednje vreme vodi protiv njega, dodavši da je kao premijer održao na desetine sastanaka s privrednicima i da nikada nikom nije sugerisao sa kojom agencijom treba poslovati.

Mihanović je Hrvatskoj radio-televiziji rekao da je prisustvovao sastanku u vladi 2007. na kome je Sanader sugerisao šefovima preduzeća da se marketinški poslovi daju firmi "Fima medija".

Mihanović nije želeo da kaže ko je sve bio na tom sastanku, pozivajući se na tajnost postupka koje vodi Ured (kancelarija) za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK), a čiji je svedok u istrazi koja se vodi oko davanja poslova "Fima mediji".

Mihanović je tvrdio i da je jedini odbio Sanaderove sugestije, navodeći da se u interesu firme koju predstavlja odlučio za javne konkurse.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: