Sakupljena tona elektronskog otpada

U prvoj akciji prikupljanja elektronskog otpada sakupljena je tona i po starih kompjutera, mobilnih telefona i opreme, saopštila je gradska uprava Pančevo.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.04.2009.

01:27

Default images

Akcija "Cveće za smeće" održana je od 22. do 25. aprila, u organizaciji pančevačkog Sekretarijata za zaštitu životne sredine, komunalnih preduzeća "Higijena" i "Zelenilo" i Reciklažnog centra kompanije "Božić i sinovi".

Za četiri dana akcije Pančevci su doneli 150 starih računara i prateće opreme, stare mobilne i fiksne telefone i drugi elektronski otpad, a zauzvrat su dobili sadnice i rezano cveće.

Organizatori su danas saopštili da je ideja akcije bila da se građanima skrene pažnja na opasnost te vrste otpada kako ga ne bi više bacali na divlje deponije i tako zagađivali prirodu teškim metalima koje sadrži.

Sav prikupljeni otpad biće recikliran u Reciklažnom centru kompanije "Božić i sinovi" u Omoljici kod Pančeva, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: