Ubijena ćerka Zagorčevog advokata

U centru Zagreba danas je ubijena Ivana Hodak, ćerka advokata Zvonimira Hodaka, koji brani hrvatskog generala Vladimira Zagorca.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.10.2008.

13:33

Default images

Advokatska pripravnica Ivana Hodak ubijena je u ulazu zgrade koja se nalazi oko sto metara od sedišta zagrebačke policije, koja još nije potvrdila ubistvo, ali je ubistvo potvrdio njen otac, advokat Hodak.

Jedan od prolaznika izjavio je novinarima da je iz zgrade u kojoj je nađena mrtva Ivana Hodak oko 11 časova istrčao nemaskirani muškarac, starosti između 30 i 35 godina, odeven u sivu jaknu, i da je pobegao prema centru grada.

Svedok je rekao da nije čuo hice, ali da je odmah pomislio da se nešto čudno dešava.

Na mesto događaja stigli su hitna pomoć i specijalci, a oko blokiranog ulaza zgrade nalazi se velik broj policajaca.

Majka ubijene je bivša političarka Ljerka Mintas-Hodak, koja je tokom 90-ih godina bila ministarka i vicepremijerka u vladama koje je sastavljao HDZ.

Vest o ubistvu zasenila je informaciju da je odbrana generala Zagorca, koji je prošle sedmice izručen iz Austrije, podnela žalbu na odluku o pritvoru i nastavak istrage.

Mesić: Grozan čin

Predsednik Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je da je ubistvo kćerke advokata Zvonimira Hodaka, "grozan čin" i potvrdio da će zbog toga sazvati sednicu Veća za nacionalnu sigurnost.

Hrvatski predsednik, koji se nalazi na konferenciji o svetskoj politici u francuskom gradu Evijanu, izrazio je saučešće roditeljima Ivane Hodak, ubijene na ulazu zgrade u kojoj stanuje, u centru Zagreba, i rekao da treba preduzeti radikalne mere.

On je naglasio da ovo nije prvo ubistvo i da građani moraju biti uznemireni, izrazivši nadu da će MUP i sve institucije koje brinu o bezbednosti građana preduzeti najenergičnije mere.

Hrvatski premijer Ivo Sanader je, komentarišući ubistvo kćerke advokata Hodaka, izjavio u Puli da je konačno došao trenutak kada se treba obračunati s mafijom, bez obzira o kome se radi.

"Više nećmo tolerisati organizovani kriminal niti mafijaška ubistva. To je strašna tragedija i za svaku je osudu", rekao je Sanader.

Državni tužilac Mladen Bajić i pomoćnik ministra i šef policije Marijan Benko prekinuli su studijsko putovanje po SAD i vraćaju se u Zagreb.

Benko je izjavio da je MUP digao na noge sve raspoložive snage i specijalce zbog slučaja ubistva Ivane Hodak.

I gradonačelnik Milan Bandić je ocenio da je bezbednost građana Zagreba poljuljana.

On je rekao da je u razmaku od dva sata dobio informacije o dva ubistva i da nije lako biti u gradu gde se svake tri sedmice ili mesec dana desi ubistvo u ulazu zgrade ili na ulici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: