Svarup: Indija podržava Srbiju u UN

Ambasador Indije u Beogradu Adžej Svarup izjavio da će Indija podržati Srbiju u Generalnoj skupštini UN po pitanju Kosova.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.07.2008.

13:06

Default images

On je naveo da će Indija podržati Srbiju u zahtevu Međunarodnom sudu pravde da se ispita da li je samoproglašenje nezavisnosti Kosova u skladu s međunarodnim pravom. "Indija se drži principa međunarodnog prava i nije priznala secesiju Kosova", rekao je Svarup, koji je u bio poseti Jagodini na poziv gradonačelnika Dragana Markovića.

"Svojim principima će ostati dosledna Indija i ubuduće, a i na sednici Generalne skupštine UN krajem godine", kazao je on na konferenciji za novinare koju je održao sa Markovićem.

Svarup je kazao da Srbija i Indija na političkom polju nemaju nikakvih problema, rekavši: "Uveravam vas da će tako i ostati".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: