Ljajić na čelu Koordinacionog tela

Na čelu Koordinacionog tela za jug Srbije u narednom periodu biće ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić.

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 09.09.2007.

16:06

Default images

Nenad Popović će obavljati funkciju zamenika predsednika, rečeno je danas Tanjugu u Vladi Srbije. Organizacione promene vlada je usvojila na poslednjoj sednici, kroz izmenu odluke o uređenju Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Prema toj odluci, potpredsedničke funkcije u narednom mandatu obavljaće državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Verica Kalanović, koja će voditi resor ekonomije i infrastrukture, pomoćnik ministra odbrane Dušan Spasojević, zadužen za resor bezbednosti i pravosuđa, i Dragan Lazić, za resor integracija i socijalnih pitanja.

"Uveren sam da će odluka vlade da reorganizuje koordinaciono telo, u okviru kojeg će funkcionisati tri tima - za bezbednost i pravosuđe, ekonomski razvoj i infrastrukturu i tim za integracije i socijalna pitanja, doprineti većoj efikasnosti rada i vrlo brzo doneti vidljive rezultate i dobrobit građanima Preševa, Bujanovca i Medveđe", istakao je nakon usvajanja odluke zamenik predsednika Popović.

Halimi: Srpske vlasti prevršile svaku meru

Riza Halimi
Poslanik Koalicije Albanaca u Skupštini Srbije i predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD) Riza Halimi oštro je danas kritikovao odluku o reorganizaciji Koordionacionog tela za jug Srbije jer o njoj nisu konsultovani Albanci iz tog područja.

Halimi je rekao da je za njegove sunarodnike to trenutno najvažnije pitanje, jer je Vlada Srbije bez prisustva Albanaca, čak i ne konusultujući njihove legitimne političke predstavnike, reorganizovala ovo telo koje postoji od 2000. godine.

"Srpski zvaničnici su nas apsolutno isključili iz tog procesa tako da ni ja kao narodni poslanik o tome ništa nisam znao, sve dok odluka o reorganizaciji nije objavljena", rekao je Halimi agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, Albanci će se takvoj "aroganciji vlasti" suprotstaviti neprihvatanjem te odluke. "Tu i svaku sličnu odluku u kojoj se naši problemi omalovažavaju, a ova odluka je bez presedana, mi ćemo apsolutno odbiti, a u sledećoj instanci zatražiti pomoć međunarodne zajednice", upozorio je predsednik PDD-a.

Halimi je ocenio da je ovako ponašanje srpskih vlasti "prevršilo svaku meru i da očigledno neko preko leđa Albanaca stiče političke poene" i dodao da je ponašanje Vlade Srbije primer najflagrantnije diskriminacije kolektivnih prava Alabanaca u Bujanovcu, Preševu i Medveđi.

Prema njegovim rečima, reorganizacija ovog državnog tela mora biti suštinska i temeljita i u njoj moraju učestvovati zvanični albanski predstavnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: