"Šta je Evropa učinila za nas?"

Evropski pokret u Srbiji uključio se u kampanju "Speak up Europe", uz animirani spot po uzoru na "Leteći cirkus Montija Pajtona".

Izvor: B92

Subota, 30.06.2007.

12:47

Default images

Ova kampanja je predstavljena i preko Interneta, kroz intrigantnu animaciju "Šta je uopšte Evropa učinila za nas?". Glasove animiranim likovima pozajmili su dobro poznati glasovi Radija B92.

Realizacija kampanje Speak up Europe počela je u septembru 2006. godine sa ciljem da se pospeši debata o Evropskoj Uniji. Kampanja je zasnovana na planu koga je lansirala Evropska komisija, kao pokušaj da se ustanovi šta misle i šta zabrinjava ljude koji žive u zemljama Evropske unije u vezi sa velikim brojem tema koje se tiču politika EU.

Ideja na kojoj se zasniva animacija "Šta je uopšte Evropa učinila za nas?" jeste zapravo potreba da se učini nešto da bi se rezultati aktivnosti koje preduzima Evropska unija učinili vidiljivijim. Animacija je zasnovana na jednom odlomku iz filma "Žitije Brajanovo" grupe Monti Pajton koji je snimljen 1979. godine, u kome je uticaj Rimljana na građane predstavljen u pozitivnom svetlu.

Kao i u originalnom skeču, animacija pod naslovom "Šta je uopšte Evropa učinila za nas?" takođe koristi humor da bi predstavila javnosti ciljeve koje zastupa. Najvažnija dostignuća Evropske unije su tako predstavljena kao odličan tizer za ove debate.

Inače, Evropski pokret u Srbiji je prvi od od nacionalnih veća Evropskog pokreta u regionu koji je pokrenuo kampanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: