Štrajk glađu radnika RK Beograd

Nekoliko radnika Robnih kuća Beograd počelo štrajk glađu jer misle da nadležni ne žele da preispitaju stečaj te firme.

Izvor: B92

Sreda, 31.01.2007.

12:46

Default images

Svakodnevni protest bivših i sadašnjih radnika Robnih kuća Beograd traje od 23. januara, a zahtevi za utvrđivanje nezakonitosti tokom uvođenja i trajanja postupka stečaja preduzeća upućeni su predsedniku i premijeru Srbije, nadležnim ministarstvima i sudovima i Agenciji za privatizaciju, koja je imenovala stečajnog upravnika. Agencija je danas oglas za prodaju najavila za februar.

Radnici su najavili da će, ako zahtev ne bude ispunjen, kako su danas najavili predstavnici Udruženja poverilaca i akcionara RK Beograd, u štrajk glađu stupiti nekoliko stotina radnika.

Stečaj RK Beograd uveden je u maju 2002. i do sada je promenjeno nekoliko stečajnih sudija, među njima Delinka Đurđević, jedna od osumnjičenih u aferi tzv. stečajne mafije.

Agencija: Oglas za prodaju u februaru

Agencija za privatizaciju Srbije najavila je danas da će oglas za prodaju preduzeća Robne kuće "Beograd", koje je u stečaju, biti objavljen tokom februara.

"Na prodaju će biti ponuđeno preduzeće kao pravno lice, sva oprema, zemljište, zgrade i objekti koji su u njegovom vlasništvu, kao i ostala prava", rekao je novinarima direktor Sektora Agencije za komunikacije Rade Šević.

On je objasnio da će pravo učešća u nadmetanju za kupovinu Robnih kuća imati sva pravna lica u zemlji i inostranstvu.

Šević je naglasio da je šteta prouzrokovana protestima bivših i sadašnjih radnika Robnih kuća "višestruka i može imati loš uticaj na buduće kupce, kao i sadašnje zakupce".

Predsednik Odbora poverilaca Robnih kuća "Beograd" Gordana Jovanović rekla je da je procenjena vrednost te kompanije 200 miliona evra, a da će se prodavati po ceni od najmanje 100 miliona evra.

Od prodajne cene, kako je dodala, biće isplaćeni svi poverioci Robnih kuća, među kojima i radnici koji protestuju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: