G17 za zaštitu životinja i okoline

G17 predstavio program za zaštitu životinja jer kažu da Srbija ne može da uđe u EU bez zakona o zaštiti prirode i životinja.

Izvor: B92

Sreda, 29.11.2006.

15:24

Default images

Prvi put su se na konferenciji za novinare neke stranke, pored političara, u prvom planu našli psi i jedan mačor. Njih je iz svog azila za napuštene životinje doneo kandidat G17 plus za poslanika Goran Paskaljević, predsednik Udruženja za zaštitu životinja SOS enimals, koji je rekao da će u izbornoj kampanji predstaviti nacrt zakona o zaštiti životinja.

"U našem narodu se često pogrdno kaže za nekoga da je životinja. Mislim da bi pre mogle da se uvrede životinje nego ljudi", kaže on.

"Ja vam garantujem da one nisu članovi nijednog kriminogenog klana niti učestvuju u korupciji niti su zle, sem ako ih ljudi ne naprave takvima. Ja sam ušao u G17 plus jer oni jedini bore za zaštitu životinja i životne sredine", rekao je on.

Predsednik stranke Mlađan Dinkić, koji je za vreme konferencije držao psa u rukama, rekao je da će se u celoj predizbornoj kampanji boriti za zaštitu prirode i životinja.

Paskaljević je pozvao novinare da pomognu da životinje koje su donete u prostorije G17 nađu dom i zaštitu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

5 h

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: