Novi Sad: Sud uvažio žalbu G17 Plus

Izvor: B92

Četvrtak, 30.09.2004.

19:47

Default images

Opštinski sud u Novom Sadu usvojio je žalbu Gradskog odbora G17 Plus na rezultate lokalnih izbora u ovom gradu.

Ovo je u četvrtak saopštila G17 Plus i ocenila da je na putu da uđe u gradski parlament. Tom presudom Gradskoj izbornoj komisiji je naloženo da birački odbori ponovo obave brojanje glasačkih listića i sve ostale radnje, pri čemu moraju biti u punom sastavu, u kojem su bili u vreme zatvaranja biračkih mesta, saopštava G17 Plus.

"Sud je postupio po zakonu, a naša stranka se nalazi na putu da ostvari svoje pravo da bude zastupljena u Skupštini grada. Ovim su se stekli uslovi da bude ispoštovana volja građana Novog Sada koji su glasali za našu stranku", navodi se u saopštenju.

Prema još nezvaničnim rezultatima izbora za odbornike u Skupštini Novog Sada, stranci G17 Plus nedostajala su četiri glasa kako bi prešla cenzus od tri odsto i ušla u novosadski parlament. Predstavnici te stranke uložili su najpre GIK-u, a potom i Opštinskom sudu u Novom Sadu, žalbu zbog nepravilnosti u izbornom postupku na biračkim mestima 109 i 110, i zatražili da se izbori na tim biračkim mestima ponove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: