DJINDJIC O ODLUCI SIK-a

Izvor: B92

Subota, 30.09.2000.

22:10

Default images
Celnik Demokratske opozicije Srbije, Zoran Djindjic, reagujuci na to sto je Savezna izborna komisija odbila prigovor DOS-a izjavio je za Radio B2-92 da je u tome interesantno obrazlozenje za odbijanje prigovora, a takodje i obrazlozenje koje je tim povodom objavljeno na RTS-u. "U obrazlozenju SIK-a se kaze da Albanci imaju pravo da glasaju jer su oni gradjani nase drzave, a u obrazlozenju RTS-a kaze se da mi osporavanjem tih 140.000 glasova, zapravo, osporavamo srpske glasove, jer su to glasovi izbeglica koji su se 'na neki cudan nacin ponovo nasli u Prizrenu, Peci i na drugim mestima'", kaze Djindjic, i dodaje da iz obrazlozenja RTS-a sledi da DOS ustvari osporava pravo Srbima da zive na Kosovu, time sto osporava te glasove. "Cinjenice su vrlo jasne - sa Kosova je ukupno stiglo oko 200.000 glasova - 45.000 regularno sa birackih mesta koja su bila otvorena i mi njih ne osporavamo, i 145.000 glasova sa mesta koji nisu otvorena - vrlo su egzoticna - kao sto su sedista UCK u Prizrenu, i mi te glasove osporavamo. Dakle nas prigovor je vrlo jasan - mi osporavamo 145.000 glasova sa Kosova su fantomski glasovi, Albanaca koji nisu glasali , sa birackih mesta koja nisu otvorena. Savezna izborna komisija je ucinila jos jedno krivicno delo, ne znam kolika je kazna za ponavljanje krivicnog dela, ali mi se nadamo da oni to znaju posto su uglavnom sudije i pravnici", ocenjuje Djindjic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: