KOSTUNICA: NEOPHODNO JEDINSTVO OPOZICIJE

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.07.2000.

08:44

Default images
Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Kostunica ocenio je da opozicija u Srbiji mora da se ujedini, a da u ovom trenutku "najveci problem na tom putu predstavljaju Srpski pokret obnove i njegov lider Vuk Draskovic koji razaraju jedinstvo opozicije". U intervjuu za becki "Standard", kako javlja Beta, Kostunica je potvrdno odgovorio na konstataciju da opozicija vec jednu deceniju pokusava da se ujedini bez ikakvog uspeha, dodajuci da se sada vidi ko s kim zeli da se ujedini, a ko ne zeli. "Mnoge opozicione vodje do juce bili su sastavni deo establismenta, kao na primer bivsi gradonacelnik Beograda Nebojsa Covic ili bivsi nacelnik generalstaba Momcilo Perisic. Oni su stranu promenili iz ubedjenja i to cenim. Na drugoj strani postoje stranke koje su vec saradjivale s Milosevicem", rekao je lider DSS i naglasio da opoziciji ne preostaje nista drugo nego da se ujedini, jer samo na taj nacin moze da ugrozi rezim". "Nazalost, moramo poci od toga da u Srbiji nece biti fer i slobodnih izbora, jer glasanje za Milosevica nije pitanje uspeha ili gubitka, vec fizickog prezivljavanja. Za to je odgovorna i optuznica Haskog tribunala. I pored toga, ucesce na predstojecim lokalnim izborima je manje zlo, jer bi bojkot glasanja povecao opasnost od izbijanja gradjanskog rata", rekao je Kostunica. On je najavio i da ce "zato srpska opozicija svoje akcije po tom pitanju usaglasiti sa strankama u Crnoj Gori", ocenjujuci da SRJ vise ne postoji, te da se Srbija, koja kao i Crna Gora ima sve vise atributa nezavisne drzave, "trenutno nalazi u stanju visoke, ali i racionalne represije".

Becki "Standard" predstavio je Kostunicu kao vodju stranke cija popularnost raste, i koji bi, prema misljenju pojedinih opozicionih politicara, imao dobre izglede da u direktnom duelu s Milosevicem dobije izbore. List pise da je Kostunica "umereni nacionalista i ubedjeni demokrata", "najcistiji" politicar u Srbiji i podseca da je on izbegavao kontakte sa zapadnim politicarima koje narod u Srbiji personifikuje kao NATO agresore i da istovremeno vec deceniju vazi za jednog od konsekventnih i najzescih Milosevicevih protivnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: