Završen rad na Zakonu o sprovođenju Povelje

Izvor: B92

Sreda, 22.01.2003.

08:21

Default images

Komisija za pisanje najvišeg akta buduće zajednice Srbije i Crne Gore  definitivno je završila rad na Ustavnoj povelji i Zakonu o njenom sprovođenju, saopštio je kopredsjedavajući Ustavne komisije Srđa Bozović i naveo da je Komisiji preostalo usaglašavanje oko Povelje o ljudskim pravima i pravima nacionalnih manjina: "Što se tiče Ustavne povelje i Zakona za sprovođenje Ustavne povelje, Komisija je završila sav svoj dio posla. Ostaje obaveza ovoj Ustavnoj komisiji, s obzirom da je Ustavnom poveljom državne zajednice Srbije i Crne Gore određeno da se Povelja o ljudskim i manjinskim pravima i osnovnim slobodama donosi na isti način i u postupku koji je predviđen za donošenje Ustavne povelje i Zakona za sprovođenje Ustavne povelje, to je obaveza ove Ustavne komisije da i taj zakon usaglasi, a sama Povelja o ljudskim pravima se po Ustavnoj povelji mora donijeti do konstituisanja državne zajednice Srbije i Crne Gore", kaže Božović.

Na sednici je dogovoreno da Zakon o sprovođenju Povelje bude dostavljen republičkim i federalnoj skupštini na usvajanje. Na Povelji o ljudskim i pravima manjina, radiće posebna radna grupa koja ima obavezu da je zavrsi do 30. januara, saopstio je Božović: "Mi smo ocijenili da bi bilo nužno da se formira nova potkomisija koja će raditi na tekstu Povlelje o ljudskim i manjinskim pravima i osnovnim slobodama. Vodili smo pri tome računa da sve strukture budu adekvatno personalno zastupljene, kako bismo na taj način mogli da računamo sa kompletnim i kvalitetnim prijedlogom akta koji bi bio razmotren na samoj sjednici Ustavne komisije", dodao je Božović.

U toku rada na Ustavnoj povelji i Zakonu o njenom sprovođenju predstavnici iz Srbije i Crne Gore su samo za spavanje u hotelima potrošili oko 200 hljada evra, piše dnevnik Dan. Navodeći i ostale brojne  troškove ustavopisaca, ovaj list izdvaja kao kuriozitet da je za samo jedan dan tokom sednice Komisije popijeno je oko 600 kafa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: