Svilanović: Nema prepreka za odlazak Milutinovića u Hag

Izvor: Beta, RTS

Nedelja, 12.01.2003.

21:21

Default images

Jugoslovenski ministar inostranih poslova i predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Goran Svilanović izjavio je u nedelju da nema nikakvih prepreka da bivši predsednik Srbije Milan Milutinović ode u Hag. "Mi, sa naše strane, očekujemo da će to biti uz uvažavanje nekoliko okolnosti: jedna okolnost je njegovo zdravstveno stanje, koje zaista nije dobro, a druga okolnost je činjenica da se radi o čoveku koji je do pre nekoliko dana bio predsednik Srbije", rekao je Svilanović Radio-televiziji Srbije.

Šef jugoslovenske diplomatije je izrazio očekivanje da će biti moguće da se sa Milutinovićem postigne dogovor da vlade Srbije i Jugoslavije daju garancije kako bi mu bilo omogućeno da početak suđenja sačeka na slobodi. Svilanović nije naveo kada bi se Milutinović mogao pojaviti pred Haškim tribunalom, gde bi trebalo da mu se sudi za zločine protiv čovečnosti tokom sukoba na Kosovu i Metohiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: