MATIC: VUCIC POZIVA NA LINC

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.06.2000.

15:00

Default images
Glavni i odgovorni urednik Radija B2-92 Veran Matic ocenio je danas kao poziv na linc optuzbe republickog ministra za informisanje Aleksandra Vucica da ova radio stanica i dnevnik "Danas" rade za agresore. "Svaka ovakva pausalna optuzba bez ikakvih dokaza je poziv na linc, a to je ocito ono sto rezim zeli da proizvede u Srbiji", rekao je Matic agenciji Srna. On je optuzio rezim da u poslednjih nekoliko meseci nastoji da od nezavisnih medija napravi teroristicke organizacije, podsjecajuci da je "Vucicev sef na konferenciji za stampu optuzio nezavisne medije za likvidaciju ministra odbrane Pavla Bulatovica". "Vuciceva izjava je nastavak prakse pokusaja diskvalifikacije i diskretidacije medija", dodao je Matic. Komentarisuci optuzbe ministra za informisanje Srbije da u vecini nezavisnih medija ne rade novinari vec losi politicari i to po stranim direktivama, Matic je rekao: "Potpuno je besmisleno za tako nesto prozivati radio stanicu koja je dobila toliko domacih i medjunarodnih priznanja za profesionalnost, koja svoj novinarski tim nije godinama menjala i koja svakodnevno radi na unapredjenju svojih profesionalnih kvaliteta". Prema Maticevim rijecima, ovakve izjave pokazuju da rezim "hoce da stvori atmosferu u kojoj ce buduci zakon protiv terorizma i slicni represivni zakoni koje priprema, moci da djeluju bez obzira na dokaze i istinitost optuzbe". "Ocito je da ova vlast zeli da sebi stvori situaciju za delovanje odresenih ruku, kako bi mogla da radi sta hoce" - zakljucio je Matic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: