DELEGACIJA OPOZICIONIH GRADOVA U OSLU

Izvor: B92

Utorak, 13.06.2000.

23:19

Default images
Dvanaest gradonacelnika i predstavnika lokalnih samouprava u Srbiji razgovaralo je danas u Oslu s norveskim zvanicnicima i predstavnicima nevladinih organizacija o konkretnoj pomoci norveske vlade tim gradovima. Na poziv sefa norveske diplomatije, u trodnevnu posetu Norveskoj doputovali su gradonacelnici Novog Sada, Nisa, Kragujevca, Panceva, Subotice, Sombora, Uzica, Pirota, Kikinde, Trstenika, Bajine Baste i Arilja. Delegacija se sastala s drzavnim sekretarom u Ministarstvu inostranih poslova Norveske Espenom Barth Eideom. Nakon susreta sa delegacijom srpskih gradonacelnika, Barth Eide je novinarima rekao da je razgovor bio "jako dobar i konkretan". "To su bili specificni razgovori o tome kako Norveska moze da pomogne srpskoj opoziciji i demokratski izabranim gradonacelnicima. Veoma je vazno reci da je demokratija 'uhvatila korene' u Srbiji na opstinskom nivou. Norveska misli da je to dobar put za sradnju s narodom Srbije, a bez saradnje s jugoslovenskim vlastima", kazao je on. Gradonacelnik Nisa Zoran Zivkovic rekao je agenciji Beta da je jedan od ciljeva posete Norveskoj odobravanje novih projekata koji su vec ranije poslati. Zivkovic je kazao da se na danasnjim sastancima razgovaralo o politickoj situaciji u Srbiji i mogucnostima pruzanja humanitarne pomoci opstinama u Republici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: