Četvrtak, 21.11.2002.

18:22

Anan završio "balkansku turneju"

Izvor: B92

Default images

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Kofi Anan završio je svoju "mini-turneju" po Balkanu, tokom koje je posetio Bosnu i Hercegovinu, Jugoslaviju i Hrvatsku. Jedan od porptarola u UN Farhan Hak rekao je za B92 da je Anan veoma impresioniran napretkom u svim zemljama koje je posetio. Što se tiče Jugoslavije, Anan je istakao da je ona na putu da izgradi sistem zasnovan na demokratiji, vladavini prava i poštovanju ljudskih prava, rekao je Hak. "Anan je s Koštunicom razgovarao i o odnosu Jugoslavije s Haškim tribunalom, posebno o usklađivanju nacionalnih zakona sa statutom međunarodnog suda. On je rekao da se nada da će to pitanje biti rešeno što je brže moguće", rekao je Hak. On je naveo da je Anan u razgovorima sa svim liderima balkanskih zemalja posebno pokrenuo pitanja nestalih, raseljenih i izbeglica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: